Nuorille kärkipään sijoituksia Finillä

Oiva Salonen oli avauskisassa kahdeksas.

FIN5 Suunnistusviikko käynnistyi yleisökilpailuna veteraanien MM-kisojen yhteydessä samanaikaisesti ja samoissa maastoissa viikonvaihteessa. Ensimäinen osakilpailu käytiin Paavo Nurmi-stadionin ympäristössä ja toinen Turun Tuomiokirkon seudulla.

Molemmat kisat olivat sprinttejä, joihin valitut maastot sopivat täydellisesti. Mukana on kuutisen sataa lähinnä juniorisarjojen suunnistajaa. Kolme seuraavaa kisaa suunnistetaan maastomatkoilla Sauvossa ja Rymättylässä.

Urheilupuiston maastossa eka osakilpailussa MS Parman nuoret jäivät ilman sarjavoittoja. Kakkosiksi sijoittuivat Carlit Tölkkö, Timo Pihl ja Johannna Karru.

Toisessa kisassa oli jo jotoinen tahti. 18-tytöissä Venla Lehtonen teki nappijuoksun ja nousi voitollaan myös yhteistuloksien kärkeen. Venla johti alusta saakka kisaa, eikä paikastaan enää luopunut. Voittomarginaali oli lähes minuutti. Yhteistuloksissa Venlan johto on 34 sekuntia.

14-pojissa Carlit Tölkkö voitti toisen kisan yhdessä TuSin Daniel Stenholmin kanssa samalla ajalla. Yhteistuloksissa Carlitin johto on 13 sekuntia. Timo Pihl jatkaa kolmannella sijalla.