| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mitalleja SM-pitkiltä (päivitetty)

Korkeita avokallioita riitti myös Maija Sianojalle. TIMO MIKKOLA

Suunnistuksen SM-pitkä matka kilpailtiin upeassa suunnistusmaastossa  Ruokolahdella. MS Parmalla oli kolmen mitalin ja kolmen SM-plaketin päivä.

Lökkiön maasto sai jo vuonna 1997 MM-katsastuskilpailujen yhteydessä huippusuunnistajilta ylistystä, ja samat ominaispiirteet olivat myös tämän vuoden kilpailussa. Ratamestarit olivat laatineet pitkän matkan SM-kilpailuun pitkiä välejä tarjonneet vaihtelevat radat.

SM-mitalisti oli jälleen  Sanna Paukkunen, jolle mitalisijat ovat jo vakiona. Nyt tappiota Yläneen Päivi Autiolle tuli pari minuuttia.

– En oikeastaan tehnyt mitään virheitä. Sain vatsaongelmia, joten fyysisesti olo kaukana parhaasta päivästä, Paukkunen totesi.

Toinen mitalisti  oli hopeaa D18-sarjassa ottanut Venla Lehtonen. Espoon Anni Mäki-Hokkonen oli minuutin nopeampi. Pronssityttö jäi sitten jo kuusi minuuttia Lehtosesta. Lehtonen menetti SM-kullan parilla viimeisellä rastivälillä johtaessaan koko alkumatkan.

Kolmas mitalisti oli SM-pronssia H35:ssä ottanut Henrik Väisänen.

Niklas Ekström nousi pääsarjan SM-plaketille hyvällä lopulla. TIMO MIKKOLA

Miesten pääsarjassa Kalevan Rastin Miika Kirmula hallitsi kisaa voittaen parilla minuutilla Eetu Savolaista. Pronssimies Turun Touko Seppä jäi jo yli seitsemän minuuttia.
MS Parman Akseli Ruohola lähti maltilla liikkeelle ja paransi sijoitustaan loppua kohti ollen maalissa viides ja SM-plaketilla.

– Rankka kisa, mutta upea maasto. Kiva, että saadaan tämän tyyppisiä kunnon pitkän matkan kisoja, jotka ontoteutettu maasto edellä. Vältin virheet, mutta aika paljon tuli matkan varrella epäsujuvaa toteutusta ja pika-analyysin mukaan vähän heikompi reitinvalinta ekalla pitkällä välillä, Ruohola pohdiskeli.

Paremmin hiihtosuunnistajana tunnettu Niklas Ekström Nousi myös plaketille yhdeksänneksi. Alku meni selvästi hieman kangerrellen, mutta vauhtiin päästyään meno oli tasainen varmaa. Erityisesti pitkien 2-3-kilometrisillä rastiväleillä hän onnistui reitinvalinnoissa.

Maija Sianoja ei ollut parhaassa iskussa 12 kilometrin radalla sijoittuen SM-plaketille kahdeksanneksi.

– Oli kyllä rankka kisa. Alusta asti oli aika vaisu olo fyysisesti. Tänään ei kroppa jostain syystä toiminut optimaalisesti ja tiesin jo alusta asti, että tänään tulee matka tuntumaan pitkältä. Yritin kuitenkin suunnnistaa hyvin ja siinä pääosin onnistuinkin, Sianoja analysoi.

Vasta naisten pääsarjaan noussut Tessa Salmialle rata oli myös raskas. – Oli yksinäinen matka ja omaa työtä koko kaksi tuntia. Alkumatka onnistui taidollisesti hyvin, lopussa alkoi jo väsy painaa ja sujuvuus kärsi. Emitinkin hukkasin matkalla kerran, mutta onneksi löytyi pienen etsinnän jälkeen. Kisa oli hieno, Salmia totesi.

Plaketilla olivat myös Anu Ekström(6) ja Jussi Ankelo H20/10.

Tulokset:
M21 14,6 km: 5) Akseli Ruohola MSParma 1.43.30, 9) Niklas Ekström MSParma 1.46.07.