| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suomi viides EM-viestissä

Maija lähettää Venlan ankkuriosuudelle. ANU UHOTOINEN

Suomen joukkue Miia Niittynen, Maija Sianoja ja Venla Harju suunnisti viidenneksi ollen voittajasta joukkueella Ines Berger, Natalia Gemperle ja Simona Aebersold juosseesta Sveitsistä  4.34 perässä.

Naisten kilpailussa mitalisijat olivat Suomelle saavuttamattomissa, mutta sijoista 4–6 käytiin viestissä kamppailu loppukiriä myöten.

Avausosuuksilla usein esiintynyt Niittynen tuli vaihtoon sijalla 14, mutta eroa kärkeen oli ainoastaan 36 sekuntia. Päivä ei ollut fyysisesti paras, mutta suunnistus sujui helpolla radalla.

– Pieniä virheitä, mutta ei mitään isoja ongelmia. Ehkä itselle sopisi vähän vaikeampi ja vähän enemmän hajontaa, mutta ihan hyvä ja ehkä odotetunlainen kilpailu.

Sianoja paranteli toisella osuudella Suomen joukkueen asetelmia ja tuli vaihtoon kolmantena. Ero kärjessä edenneeseen Sveitsiin oli puolitoista minuuttia. Sianoja myöntää, että mitalikolmikko etenee ainakin Unkarin maastoissa omassa luokassaan.

‒ Olen ihan tyytyväinen. Oli minulle myös parempi maasto, kun ei ollut niin jyrkkäpiirteistä. Ehkä pari väliä oli semmoisia, mistä olisi voinut vähän viilata, mutta en siitä puolta minuuttia enempää olisi saanut pois.

Suomen naiset palkintojenjaossa. ANU UHOTOINEN

– Sain pidettyä oman pääni, enkä liikaa seuraillut muita. Kyllähän sitä aina mitalia tavoittelee, mutta täytyy sanoa, että kyllä se aika tiukassa vaan on. On kolme aika kovaa joukkuetta meitä edellä. Vähän parempia pitäisi olla kaikkien, Sianoja totesi.

Ankkuriosuudella Ruotsin Tove Alexandersson pisti odotetusti kaasun pohjaan ja nosti Ruotsin viidenneltä sijalta pronssille. Harju pääsi sijalta kolme kamppailemaan sijoista 4–6. Lähtöasema kuihtui em- sijoille jo ensimmäisen vahän pidemmän hajonnan takia.

– Oli se aika taistelua alusta loppuun. Oli nopeampi maasto kuin aikaisemmat ja samalla myös näki pidemmälle ja näki koko ajan muita joukkueita. Sää teki täyskäännöksen ja paahteisen kuuma päivä muuttui hetkessä rankaksi sadekuuroksi. Siellä tuli rakeita ja sitten tuli vettä niin paljon, ettei pystynyt hengittämään. Täytyi suojata kasvoja kädellä.

– Fyysisesti olin vähän jojossa, mutta kirissä sain Unkarin pidettyä takana. Siinä olisi vielä ollut paikka hoitaa se nelossija, mutta mitaleille ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia.

Akseli Ruohola ankkuroi Suomen kakkosjoukkueen sijalle 12.