| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Vain Maija jatkoon keskimatkan EM-karsinnasta

Maijalla keskimatkan karsinta kohta takana onnistuneesti. ANU UHOTOINEN

Suunnistuksen EM-kilpailut Unkarissa Mórin alueella käydään maastomatkoilla 16.–20.8. Kilpailumatkoina ovat keskimatka, pitkä matka ja viesti. Tapahtuma käynnistyi keskimatkan karsinnoilla jossa MS Parmalla oli vahva edustus, mutta vain Maija Sianoja meni jatkoon eränsä kakkosijallaan. Suomalaista meni jatkoon 6+6 eli kaksitoista.

– Täällä on ollut aika helteiset kelit, mutta nyt karsinta oli onneksi aamusta, jolloin oli vielä ihan maltilliset lukemat mittarissa. Tein verryttelyt kuitenkin hieman normaalia lyhyempinä, että voimia jää hyvin kisaan, eikä kroppa kuumene liiaksi ennen starttia.

– Fyysisesti oli ihan hyvä vire ja juoksin alkumatkan melko rennnosti. Loivapiirteinen maasto myös helpotti rentouden yllläpitoa. Toteutin väli kerrallaan ja suunnistus sujui hyvin lähdöstä maalin, kun vain käytti kompassia aktiivisesti. Hyvä puhdas karsinta veto.

Huomenna saadaan vähän lisää haastetta, kun lähdöt ovat vasta iltapäivän puolella kuumimpaan aikaan. Lisäksi maasto on jyrkkäpiirteisempää kuin tänään.

Paikkaa finaaliin olivat hakemassa myös Akseli Ruohola, Jurgen Joonas, Kristo Heinmann, Tom Lima, Luis Nogueira ja Jonas Hubacec. Hubacekillä oli huono päivä, eroa karsintarajaan tuli lähes kaksi minuuttia.

Muilla veijareilla kaikki oli pienestä kiinni.

– 20 joo jatkoon. Mulla tippui molemmat SI:t pois sormista, kun käsi otti kiinni johonkin puskaan. Toisen tikun löysin, mutta siihen meni joku 50 sekkaa aikaa. Ilman sitä olisi jatkopaikka varmaan tullut, mutta myös paremmin suunnistamalla sen jälkeen olisi jatkopaikka ollut vielä otettavissa, Ruohola totesi 34 sekuntia rajasta.

– Hei,  minulla oli kaksi isompaa virhettä ja pientä epäröintiä. Olensuoritukseeni hieman pettynyt, mutta nyt olen täysin keskittynyt pitkään matkaan, Joonas visioi 8 sekunttia kynnyksestä.

Heimannille rata oli liian helppo. –En ollut fyysisesti tarpeeksi terävä tänään. Kestävyys ei ole huono, joten odotan innolla jo pitkän matkan kisaa, Heinmann kuittaa 27 sekuntia rajasta.

Nogueira oli 22 sekunnin päässä jatkopaikasta ja Tomas Lima 32 sekuntia