| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sanna Paukkusen tavoite täyttyi, sprintistä MM-hopea

Sannan tunteet purkautuu MM-hopeaan.

Hyvin MM-fiinaaliin valmistautunut Sanna Paukkunen sai kokea onnistumisen ihanan tunteen juostessaan kohti viimeistä rastia tuomiokirkkotorilla yleisön hurratessa raikuvasti. Suoritus tuotti MM-hopeaa.

Ensimmäinen finaalipäivä suunnistuksen veteraanien MM-kisoissa tarjosi odotettuja mestaruuksia ja sykähdyttäviä hetkiä. Turun keskustan tuntumaan Yliopistonmäeltä Tuomiokirkolle laaditut radat saivat kiitosta ja antoivat haastetta kaikenikäisille suunnistajille.

Sveitsiläinen Simone Niggli suunnisti odotetusti mestaruuteen yli 45-vuotiaiden naisten sarjassa. Historian eniten maailmanmestaruuksia pääsarjasta keränneellä Nigglillä oli veteraanien MM-kilpailuistakin mestaruuksia jo ennestään viisi. Kovan vastuksen Nigglille antoi MS Parman Sanna Paukkunen, joka hävisi Nigglille lopulta vain 10 sekuntia.

Tuomikirkon ympäristössä juostussa finaalissa Niggli sai vastaansa juuri Paukkusen, kun molemmat voittivat karsintalohkonsa.

– Mitalia lähden hakemaan ja kirkastamaan kahden vuoden takaista pronssia. Niggliä on todella vaikea voittaa, onhan hänellä edelleen eniten maailmanmestaruuksia suunnistuksessa, totesi Paukkunen hymyillen karsinnan jälkeen.

Petri karsinnan jälkeen.

Paukkunen oli yhtä hymyä finaalin jälkeenkin. − Hyvin meni. Pari reitinvalintaa lisin voinut tehdä paremmin, mutta toisaalta valintojen toteutus hipoi täydellisyyttä. Rata oli odotusteni mukainen ja olin valmistautunut kisaan hyvin.

− Takaa-ajana näin puolivälissä Nigglin ja huomasin olevani aika lailla samassa vauhdissa. Lopussa oli kyllä hienoa, kun sain valtavasti kannustusta! Upeaa juosta maaliin hyvän suorituksen päätteeksi Paukkunen totesi.

Huippusuunnistaja Pasi Ikosen sinänsä odotettu poismeno kosketti syvältä suunnistuskansaa. Petri Paukkunen sai tiedon tästä juuri ennen karsintakisansa alkua. Ajatukset harhailivat, mutta oleellista oli keskittyä puhtaseen suunnistukseen. Finaalipaikka aukesi.

− Siinäpä se, kolme oli kovempaa, eikä omaan suoritukseen jäänyt jossiteltavaa. Rajoitinta vasten pystyin juoksemaan koko ajan. Harmi kun suunnistus ei ole painoluokkaurheilua. 85-kilon sarjassa olisin saattanut olla mitaleilla.

− Aina korostetaan optimaalista valmistautumista... eilinen oli henkisesti raskas päivä ja ajatukset olivat kaikkialla muualla, kuin omassa suunnistuksessa. Ehkä en tänään vaan kehdannut suunnistaa huonosti Pasin muistolle ja jostain se kadonneksi ilmoitettu kulkukin köytyi, neljänneksi sijoittunut Paukkunen totesi.

A-finalistien tulokset:

M75A 1,9 km: 10) Timo Peltola MS Parma 14.30.

M55A 2,8 km: 66) Thomas Ekstrom MS Parma 17.33.

M45A 3,2 km: 4) Petri Paukkunen MS Parma 14.37, 7) Jussi Tokola MS Parma 15.09.

W45A 2,7 km: 2) Sanna Paukkunen MS Parma 13.11.

M35A 3,4 km: 36) Olli Suonpaa MS Parma 18.34.