| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Niklas Ekströmin mitaliputki jatkui

Kuvassa Nikin lisäksi Maria Hoskari W20 kulta ja nuorten maajoukkuevalmentaja Tommi Peltonen.

Hiihtosuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM-kisat käynnistyivät sprinteillä Keminmaassa tiistaina.

MS Parman Niklas Ekström jatkoi arvokisaputkeaan voittamalla H20-sarjan selvällä 26 sekunnin erolla Ruotsin Isak Lundholmiin.

− Tuli miltei täydellinen kilpailu. Alusta lähtien sain suunnistuksen haltuun ja hyvän matkavauhdin päälle. Olen todella tyytyväinen, kun suoritus pysyi hallussa koko ajan, Ekström totesi.

Myös seurakaveri Wille Laitamäki oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Vauhti ei aivan riittänyt mitalisijoille. Eroa mestariin tuli 54 sekuntia ja se riitti sijaan kahdeksan.

– Hyvää perussuorittamista, Ei mitään ihmeellistä, Wille kuittasi.

Lotte-Line Ekström oli jo toipunut pienestä revähdysvammastaan ja vauhtia löytyi kärkikahinoihin saakka. 1,3 kilometrin kohdalla Lotte oli viisi sekuntia kärjestä, mutta puoli kilometriä myöhemmin hän oli noussut jo johtoon sekunnin erolla seuraavaan.

− Hiihto kulki jo hyvin. Lopussa tulin ottaneeksi vähän hitaamman reitinvalinnan ja siihen sitten meni mitalit, sekunnin päähän pronssista ja seitsemän sekunnin päähän mestaruudesta jäänyt, Lotte harmitteli.

Suomi onnistui erinomaisesti saavuttamalla aikuisten sarjoissa kolme ja nuorissa kaksi mitalia. Lisäksi alle 17-vuotiaiden Em-kisasta tuli neljä mitalia tyttöjen kolmoisvoiton siivittämänä.

Miehisssä Ville-Petteri Saarela ja Tuomas Kotro nappasivat kaksoisvoiton sekunnin marginaalilla. Naisissa puolestaan Salla Koskela kärsi sekunnin tappion mestarille ja otti MM-hopeaa.

Kisat käytiin Kallinkankaan hiihtokeskuksen ympäristössä, mikä on suosittua ulkoilualuetta. Erittäin tiheä hiihtolatuverkosto, yksi korkea ja leveä mäki, pari suoaluetta ja vaihtelevan tiheä metsä tarjosivat erinomaisen maaston kilpailijoille.