| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Pronssi Väisäselle SM-yöstä (päivitetty)

Topias Lautamäki oli kuudes ja SM-plaketilla. TIMO MIKKOLA

SM-yön huippumaasto Pudasjärvellä lienee ollut sen verran kaukana, ettei se jaksanut houkutella seuraväkeämme kuin seitsemän kisaamaan mitalista. Toki lähtölistalta löytyi kymmenen nimeä, mutta kolme jäi syystä tai toisesta saapumatta pelipaikalle.

Vaikeuksia tuli jo menomatkalla Sanna Paukkuselle, Auto hajosi Kalajoelle.

– Petri jäi korjaamaan autoa, itse hyppäsin taksiin ja ehdin juuri ja juuri Ouluun menevään junaan. Oulusta sain kaverikyydin kisoihin ja ehdin juuri lähtöön.

– Kisamaasto oli hieno supikko, pohja toki yllättävän möykkyinen. Kolmea lippua hain aikani ihan lähellä, niin joskus yöllä käy. Suunnistin sinänsä ihan hyvin vaativassa maastossa, mutta nyt näin.

Pauke sai korjattua paikallisten avulla auton ja tuli keskiyöksi Syötteelle. Päästiin kotiinkin, huokaisi Sanna helpottuneena.

Sanna  oli puolimatkassa hyvin vielä hopeassa kiinni. Sen jälkeen kaksi peräkkäistä rastia tuottivat lähes viisi minuuttia ylimääräistä työtä ja loppusijoitus valui neljänneksi D45:ssa.

MS Parman Henrik Väisänen tuli SM-pronssille H35:ssa. Hän oli vahvasti kiinni mitalikamppailusssa, johtaessaan kisaa vielä rastilla kymmenen, kun kolme neljäsosaa radasta oli juostu. Kakkospaikka oli vielä rastilla kaksitoista. Elimistö ei syystä tai toisesta tykännyt tällä kertaa yötouhuista.  SE vaan sanoi sopimuksen irti.   Kultaa vuoli Posion Antti Häkämies lopulta kymmenen minuutin erolla Henkkaan.

Toisen SM-plaketin nappasi Topias Lautamäki H18-sarjassa oltuaan kuudes.

Lumonite SM-yön viikonloppu Pudasjärvellä Syötteen mahtavissa maastoissa käynnistyi perjantai-iltana miesten pääsarjan karsinnoilla ja jatkui kaikkien sarjojen finaaleilla lauantai-iltana.

Kilpailumaastona oli yösuunnistukseen upeata ja vaativaa Syötteen kansallispuiston vaaramaastoa sekä kangasmaaston supikkoa.

− On todella hienoa, että pääsemme tarjoamaan suunnistavalle väelle Syötteen kansallispuiston hienoa korpikuusikkoa, upeaa kalliomaastoa sekä vaikuttavaa supikkoa. Tällaista herkkua on todella harvoin tarjolla arvokisojen maastona, joten toivon mahdollisimman monen tulevan paikalle nauttimaan kansallispuiston monipuolisesta maastosta, ratamestari Esa Hietala toivotteli ennen kisaa.

Maaston vaativuus tuli vahvasti esille naisten pääsarjassa, jonka voitti toistamiseen peräkkäin Piffenin Amy Nymalm ja nyt lähes yhdeksän minuutin marginaalilla Jyväskylän Veera Klemettiseen. MS Parmasta Tampereen Pyrintöön siirtynyt Vakka-Rastin kasvatti Enni Jalava otti SM-pronssia 12 minuutia Nymalmista.

Jalavan alku ei onnistunut, mutta valtaosan pummaillessa oli hän jo puolimatkasta noussut taistelemaan mitaleista. Toiveet hopeasta kariutuivat lopun supikkoaluerasteille tullessa, jossa tuli kolmen minuutin pummi.